image
Sursa foto: privesc.eu

PUN, despre zvonurile că s-a retrage din cursă: „O fumigenă; Suntem unica opțiune de vot unionistă și românească clară”

Partidul Unității Naționale a calificat zvonurile că s-ar retrage din cursa electorală în favoarea Platformei DA, drept o fumigenă. În cadrul unui briefing, liderul PUN, Octavian Țâcu, și deputatul Iurie Reniță, candidat pe lista formațiunii la alegeri, au declarat că reprezintă „unica opțiune de vot unionistă și românească clară”.

„Am râs și noi de această fumigenă că ne-am fi retras în favoarea cuiva. Noi putem săne retragem doar în favoarea Unirii efective. Atunci când lucrul acesta se va realiza, fiecare din noi își va vedea de treabă, la catedra universitară”, a declarat Octavian Țâcu.

Liderul PUN și-a exprimat regretul că nu a putut fi constituită o alianță electorală proeuropeană.

„Ne-ar fi fost mult mai ușor, iar asta nu a depins de noi. În eventualitatea unui eșec, cei care sunt vinovați de asta să-și asume responsabilitatea. Nu vă pierdeți în multitudinea de partide politice, sunt niște aparențe. Kremlinul, Moscova, Ambasada Rusiei și clanurile oligarhice de la Chișinău au creat o grămadă de-a partide care sunt niște piste false de vot. Sunt două opțiuni, una proeuropeană, cu partide care și-au păstrat o anumită integritate și PUN care reflectă unica opțiune de vot unionistă și românească clară și care va transforma iremediabil această societate”, a menționat Octavian Țâcu.

La rândul său, Iurie Reniță a spus că renumitele dosare „Culiocul” și „Bahamas” reprezintă una dintre prioritățile formațiunii în viitorul Parlament.

„Din păcate, aceste două dosare au fost conservate, înghețate, pentru a-l proteja pe Dodon și acoliții lui corupți. În viitorul Parlament, neapărat trebuie să finalizăm cel puțin aceste două dosare. În mare parte, insuccesele noastre sunt cauzate de o PG dependentă de PSRM”, a spus și Iurie Reniță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: