image
Sursa foto: captură video

Sergiu, un copil diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă, a reluat tratamentul datorită unor oameni cu suflet mare

A reluat tratamentul medicamentos datorită oamenilor care din puținul pe care îl au s-au împărțit cu el. Vorbim despre adolescentul din Stăuceni, diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă și autism, despre care v-am relatat în cadrul campaniei de Paști „Dăruieşte lumină, învie speranţa”.

O problemă rămâne însă faptul că bunicii, care-l cresc, nu au suficienţi bani ca să-l ducă la un sanatoriu sau la o clinică din străinătate, iar Ministerul Sănătății nu-i mai eliberează băiatului un bilet compensat, pentru că mâine împlinește 16 ani.

Ion Rusu, bunicul lui Sergiu, povestește că a mers de mai multe ori la Ministerul Sănătății, unde a scris și o cerere.

Până la vârsta de 18 ani, Sergiu nu va putea beneficia de un tratament gratuit la un sanatoriu. Reprezentanţii ministerului i-au spus că îi pot da doar o trimitere la două centre de reabilitare din republică, susține Ion Rusu.

Bunicul lui Sergiu mai spune că a găsit câteva clinici potrivite, dar nu are suficienți bani ca să-şi ducă nepotul la tratament.

Cu Sergiu v-am făcut cunoștință la începutul lunii aprilie, iar datorită donaţiilor făcute de oamenii cu suflet mare, băiatul și-a reluat tratamentul, pe care, din lipsă de bani, l-a întrerupt vara trecută. De zece ani, adolescentul este în grija bunicilor săi, care au vândut până și casa pe care o aveau în satul Cinișeuți, raionul Rezina, pentru a-l susține pe nepotul lor.

Un bărbat, care a aflat de la televizor despre durerea lui Sergiu, i-a dăruit un cărucior.

Ion Rusu le mulțumește tuturor celor care nu au rămas impasibili la rugămintea sa.

Cei care sunt dispuși să-l ajute în continuare pe adolescentul diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă și autism, pot face donaţii în conturile afişate pe ecran sau îl pot suna pe bunicul lui, Ion Rusu, la numărul 06 04 56 113.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: