image
Sursa foto: 1931 AP

Un documentar despre viaţa lui Charlie Chaplin, cu materiale care nu au mai fost prezentate, se află în pregătire

Un documentar despre viaţa lui Charlie Chaplin, care va include materiale în premieră dintr-o arhivă personală a starului şi înregistrări audio nou descoperite, se află în pregătire şi va fi difuzat de televiziunea Showtime în SUA, scrie Variety.com.

Proiectul, susţinut de British Film Institute şi Film4, este condus de Peter Middleton şi James Spinney, care au fost nominalizaţi la BAFTA pentru documentarul lor „Notes on Blindness”.

„Chaplin” va prezenta copilăria petrecută în sărăcie de starul filmului mut, în Londra, călătoria sa către lumina reflectoarelor de la Hollywood şi, în final, exilul său autoimpus.

Cineaştii promit că îl vor dezvălui pe adevăratul Chaplin, care a definit cinematografia timpurie, devenind, la acea vreme, cel mai cunoscut bărbat din lume.

Documentarul va include imagini care provin de la surse precum BFI National Archive şi muzeul Chaplin’s World, aflat pe proprietatea Manoir de Ban din oraşul elveţian Vevey, unde Chaplin a trăit timp de 25 de ani. Pe această proprietate vor fi filmate scenele care vor prezenta ultimele etape ale vieţii starului.

„Ne simţim incredibil de norocoşi să fim primiţi de familia Chaplin în arhivele lor. Să găseşti noi perspective asupra vieţii şi muncii uneia dintre cele mai mari personalităţi ale secolului al XX-lea, care şi-a lăsat o amprentă incontestabilă asupra culturii pop, reprezintă o provocare uriaşă. Chaplin şi-a descris viaţa drept un basm, iar temele abordate de el, precum lipsa de egalitate, puterea, celebritatea şi arta sunt foarte relevante în prezent”, au spus Middleton şi Spinney.

Showtime va difuza documentarul „Chaplin” în SUA şi deţine drepturile pentru difuzarea acestuia în America de Nord. Încă nu a fost anunţat dacă documentarul va avea şi o lansare în cinematografe în SUA.

Altitude a cumpărat drepturile de distribuţie pentru acest film în Marea Britanie şi Irlanda. Compania deţine şi drepturile la nivel internaţional, urmând să prezinte filmul la Cannes.

„Chaplin” va fi o producţie a companiilor Passion Pictures, Archer’s Mark şi Smaller Biggie, în colaborare cu Fee Fie Foe.

Născut pe 16 aprilie 1889, la Londra, Charlie Chaplin a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului al XX-lea. Vedeta filmului mut a dobândit succesul după ce s-a alăturat unei companii de teatru şi a plecat în America în 1910. A devenit celebru interpretând personajul Charlot în mai multe filme de comedie, iar printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără „Luminile oraşului/ City Lights” (1931), „Timpuri noi/ Modern Times” (1936) şi „Dictatorul/ The Great Dictator” (1940).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: