image
Sursa foto: privesc.eu

Mesajul lui Andrei Năstase pentru judecători și procurori: „Răspunderea penală este una individualizată”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a avut un mesaj pentru procurori și judecători în cadrul unui interviu acordat pentru Jurnal de Chișinău. I-a îndemnat să-și dea seama de deciziile pe care le adoptă, căci, mai devreme sau mai târziu, „vor răspunde nu doar penal pentru ceea ce au comis, dar vor cădea și sub incidența sistemului de lustrație”.

„Aș vrea să le amintesc procurorilor, judecătorilor și tuturor celor care servesc acest regim un lucru pe care ei îl cunosc, dar nu-l conștientizează: răspunderea penală este una individualizată. Să țineți minte că Plahotniuc va răspunde penal doar pentru crimele sale și acestea sunt destule. El nu va răspunde penal și pentru ilegalitățile pe care le-ați comis dumneavoastră. Pentru ceea ce ați făcut ilegal veți răspunde în mod individual”, a subliniat Andrei Năstase.

„Din acest motiv, dacă doriți să vă regăsiți într-o Moldovă a viitorului, într-o țară liberă cu instituții funcționale în care să lucrați și să vă realizați personal și profesional, mai aveți acum posibilitatea să treceți de partea poporului și să nu executați ordinele ilegale. Dacă însă veți continua să executați ordinele ilegale, veți răspunde nu doar penal pentru ceea ce ați comis, dar veți cădea și sub incidența sistemului de lustrație”, i-a atenționat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase afirmă că lustrația clasei politice și a sistemului de stat va reprezenta o modalitate complementară de a elimina din viața politică și din organele de conducere ale statului „a persoanelor care, în virtutea funcțiilor ocupate, au contribuit direct la uzurparea și menținerea regimului criminal al lui Plahotniuc, au participat la distrugerea mecanismelor de stat legale, democratice, fapte care au dus la capturarea instituțiilor statului”.

„Scopul principal al lustrației va fi neadmiterea acestor persoane în funcții publice și de demnitate publică, care prin acțiunile lor au susținut ilegal regimul criminal al lui Plahotniuc la guvernare, făcând parte din aparatul represiv al regimului”, a mai spus liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: