image
Sursa foto: hepta

Incidente izolate în cadrul protestelor organizate de mişcarea „Vestele Galbene” în Franţa

Aproximativ 18.600 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate de mişcarea „Vestele Galbene” pe teritoriul Franţei, incidente izolate având loc în oraşele Lyon şi Nantes, relatează publicaţia Le Figaro şi agenţia de presă Reuters.

Dintre cele 18.600 de persoane prezente la proteste, 1.200 s-au aflat la Paris, au transmis reprezentanţii Ministerului de Interne din Franţa. Numărul de protestatari a scăzut uşor faţă de săptămâna trecută, când 18.800 de persoane au protestat la nivel naţional, 1.600 dintre aceştia fiind în capitala ţării.

Cifrele oferite de Ministerul de Interne au fost contestate de mişcarea „Vestele Galbene”, care a transmis că aproximativ 37.500 de persoane au protestat la nivel naţional sâmbătă.

Jandarmii au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari în Nantes, care aruncau cu sticle în vitrinele magazinelor. În Lyon, autorităţile au intervenit pentru a dispersa protestatarii aflaţi în Piaţa Bellecour.

Aceasta este a 26-a săptămână de proteste organizate de Mişcarea "Vestele galbene", care denunţă degradarea nivelului de trai din Franţa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: