image
Sursa foto: digisport.ro

Negocieri dure pe axa Milan - Juventus: Higuain și Bonucci, protagoniștii unui schimb spectaculos

Gonzalo Higuain, Leonardo Bonucci și Mattia Caldara sunt protagoniștii unei afaceri spectaculoase între cei doi granzi ai Italiei, AC Milan și Juventus.

Astfel, fratele lui Higuain, care îi este și agent, Nicolas, va ajunge în Italia duminică, pentru a discuta termenii unei treceri de la Juventus la AC Milan. În principiu, interesul este ca salariul său să nu scadă, de la cele 7,5 milioane de euro pe sezon, atât cât argentinianul are în prezent, iar pentru acest lucru, Milan l-ar vrea doar sub formă de împrumut, pentru a nu fi nevoită să plătească și o sumă de transfer situată în jurul a 60 de milioane de euro.

Totuși, împrumutul s-ar putea dovedi unul costisitor, cifrat în jurul a 15 milioane de euro, cu drept de transfer definitiv, așa cum informează jurnalistul Peppe Di Stefano, de la Sky. Pe de altă parte, atacantul de 30 de ani poate lua în calcul și varianta Chelsea, însă așteaptă să vadă dacă oferta este una serioasă, deși nu ar ține neapărat să părăsească Juventus.

El vrea să cântărească bine între cele două echipe, Milan și Chelsea, din moment ce ambele variante vor deveni concrete. Astfel, atacantul argentinian va aștepta ceva concret de la Chelsea, iar abia apoi va lua în considerare varianta de a juca sub formă de împrumut la AC Milan. Totul va depinde însă de jucător, cheia fiind chiar la el.

Celălalt nume mare care ar intra în afacere este Leonardo Bonucci. Atât Milan, cât și Juventus au confirmat că fundașul își dorește o revenire la Torino. Unul dintre motive ar fi relația pe care jucătorul de 31 de ani o are cu antrenorul Allegri, însă acesta spune că nu e nicio problemă între ei.

"Am o relație bună cu el. Au fost discuții, dar asta se întâmplă și cu alți jucători. E parte a meseriei. Nu sunt probleme. Acestea fiind spuse, nu vreau să vorbesc despre piața transferurilor, asta e treaba clubului. Juventus are fundași centrali foarte buni", a spus Allegri, înaintea amicalului cu Benfica, potrivit publicației Football-italia.

Astăzi e programată o întâlnire între agentul lui Bonucci și cei doi granzi, Milan și Juventus, iar presa din Italia susține că s-au făcut deja pași importanți. Leonardo Bonucci a ajuns de la Juventus la AC Milan în urmă cu un an, pentru 40 de milioane de euro.

În afacere ar putea intra și Mattia Caldara. Fundașul de 24 de ani este cotat la 25 de milioane de euro și a fost cumpărat de piemontezi de la Atalanta, în iarna lui 2017, pentru 20 de milioane de euro. După ce a fost împrumutat la echipa de Bergamo, acesta a revenit în această vară la Torino. De Caldara se interesează și Chelsea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: