image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Marcinschi

PROTESTUL Diasporei din Italia: „Nu ne furați viitorul european!”; Au cerut mai multe DEMISII, inclusiv a lui Dodon // FOTO

Diaspora Republicii Moldova din Italia s-a solidarizat cu manifestanții de la Chișinău. Concetățenii noștri au organizat un protest în fața Consulatului din Padova, cerând anularea votului mixt, dar și mai multe demisii, printre care cea a Executivului și a președintelui Igor Dodon.

Protestatarii spun că sunt alarmați de situația creată în urma nevalidării alegerilor primarului capitalei de către instanțele de judecată.

„Această guvernare a făcut să înflorească corupția, hoția, fărădelegea, banditismul, etc., prin acapararea instituțiilor de stat de către binomul Plahotniuc-Dodon, care a adus sărăcie, dictatură, neîncredere în ziua de mâine și plecarea masivă a cetățenilor peste hotare”, se spune în declarația votată de concetățenii noștri.

„Folosind cele mai mârșave metode, ei înlătură din calea lor orice oponent, ultimul exemplu fiind primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, ales în mod perfect legal de cătățeni”, se mai arată în declarație.

În consecință, Diaspora moldovenilor din Italia a cerut demisia Guvernului RM, a CSM, anularea votului mixt, dizolvarea Parlamentului, demisia lui Dodon și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidențiale.

declarație Padovadeclarație Padova
PadovaPadova
PadovaPadova
PadovaPadova

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: