image
Sursa foto: twitter.com

Cuști cu oi în veste albastre: Cel mai recent mesaj de amenințare la adresa principalului cotidian de opoziție din Rusia

Un cotidian din Rusia, cunoscut pentru pozițiile sale critice față de Kremlin și pentru investigațiile despre corupția politică, a primit un mesaj de amenințare: mai multe cuști cu oi îmbrăcate în vestele albastre pe care le poartă de obicei jurnaliștii în zonele de conflict.

Ținta amenințării a fost cotidianul Novaya Gazeta, fondat în 1993 de către Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, cu banii primiți după câștigarea în 1990 a Premiului Nobel pentru Pace.

Când jurnaiștii au ajuns la redacție, au descoperit oile în cuști. „Press: Novaya Gazeta”, scria pe vestele albastre ale ovinelor, scrie Digi24.

În urmă cu două săptămâni, un alt mesaj de amenințare a sosit pe adresa cotidianului: o coroană funerară însoțită de un bilet pe care scria „Denis Korotkov este un trădător de patrie”.

Denis Korotkov este unul dintre colaboratorii ziarului Novaya Gazeta și jurnalistul care a scos la iveală rețeaua complexă de mecernariat rusesc din Siria.

A doua zi, un al doilea mesaj de amenințare, dedicat de data aceasta redactorului-șef, Serghei Kozheurov - o țeastă de capră într-un coș de răchită.

Cotidianul a postat pe Twitter o imagine cu oile găsite la intrarea redacției: „Cineva a abandonat nouă oi la sediul nostru. De data asta sunt animale vii. Am cumpărat niște varză pentru ele. Acum încercăm să le găsim câte un nume. Ajutați-ne, vă rugăm!”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: