image
Sursa foto: facebook/Igor Dodon

Dodon consideră că o coaliție dintre PSRM și PD este „un scenariu real”: „Depinde cât de gata sunt să facă compromisuri”

Președintele Igor Dodon admite formarea unei coaliții dintre PD și socialiști, dar depinde de aceste partide „cât sunt de gata să facă compromisuri”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md.

„Coaliția PSRM-PDM, despre care se discută foarte activ, e una foarte dificilă, la fel. Chiar dacă sunt compromisuri pe mai mult proiecte sociale, pentru că socialiștii toți acești ani au avut o agendă centrată pe social și ea ar putea fi acceptată de PDM, pentru că și democrații ultimul an au avut o agendă socială destul de activă, divergențele de ordin politic și ideologic sunt destul de mari. Eu nu cred că va fi simplu de depășit toate acestea. Dar depinde de aceste partide, cât de gata sunt să facă compromisuri în interesul creării unei majorităţi parlamentare”, a declarat Igor Dodon.

În ceea ce privește invitația la discuții privind agenda antioligarhică, lansată de blocul ACUM, Dodon consideră aceasta este „o poziție foarte stranie”.

„Nu cred că va merge cineva – indiferent că e vorba de socialiști, democrați sau alți deputați, să voteze Speakerul și Premierul Blocului ACUM, toate legile. În acest caz care e rostul celorlalte partide de a accede în Parlament? Dacă se doresc discuții, sincere, atunci se discută între fracțiuni. Socialiștii au oferit posibilitate – ei au refuzat, Președintele a oferit posibilitate – au refuzat. Au ratat, cel puțin, la această etapă orice posibilitate de a schimba ceva în Republica Moldova. Orice pas ulterior va duce la aceea că PAS şi DA își vor pierde fața”, a spus Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: