image
Sursa foto: Getty Images

Federer, acuzat de conflict de interese şi că primeşte favoruri la Grand Slam-uri

Julien Benneteau a lansat un atac fără precedent la adresa lui Roger Federer. Francezul l-a acuzat pe fostul lider mondial că se află într-un conflict de interese, din postura de organizator al Laver Cup, şi că beneficiază de tratament preferenţial la turneele de Grand Slam.

Fost campion de dublu la Roland Garros, în 2014, Benneteau nu a urcat vreodată mai sus de locul 25 în clasamentul mondial de simplu şi nu a câştigat vreun titlu ATP.

"Când organizează Laver Cup există un conflict de interese. Nu a zis nimic despre noul format al Cupei Davis, până când nu a fost propusă mutarea ei din noiembrie în septembrie. În acel moment, s-a trezit și s-a opus. Are tot dreptul aibă un astfel de eveniment, dar să-l facă în mijlocul sezonului poate strica munca depusă de unele turnee. Însă nimeni nu suflă în fața lui Federer", a declarat francezul, la un post de radio din ţara sa.

"I-a dat lui Nick Kyrgios 750.000 de dolari pentru a participa la Laver Cup și nimeni nu se revoltă. Apoi Craig Tailey, director la Australian Open, se ocupă de marketing și drepturile de televizare. Este plătit de agentul lui Roger și, ca o coincidență, în Australia, Federer a jucat ultimele 12-13 meciuri în sesiunea de seară", a continuat Benneteau.

Fostul jucător, în vârstă de 36 de ani, susţine că nu sunt singurele favoruri primite de Federer la cele patru turnee majore. Benneteau a dezvăluit că agentul elveţianului le-a cerut organizatorilor de la US Open să nu-l programeze pe Roger să joace pe noua arenă Louis Armstrong.

De asemenea, Roger Federer ar fi cerut două milioane de euro pentru a juca la Rotterdam, acolo unde a redevenit numărul 1 mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: