image
Sursa foto: border.gov.md

Un cetățean turc și un conațional, documentați pentru deținerea actelor falsificate

Doi tineri au încercat să traverseze frontiera de stat, având documente falsificate. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău.

În după-amiaza zilei de 15 septembrie, în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un tânăr de 32 de ani, domiciliat în orașul Ialoveni, care se deplasa ca pasager al unei curse Moldova – Germania.

În timpul verificărilor bărbatul a manifestat un comportament suspicios și mai mult că, în declarații nu era clar.

Astfel, polițiștii de frontieră au decis efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal al tânărului a fost depistată o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile din România, și care prezenta semne vădite de falsificare.

Călătoria moldoveanului a fost întreruptă din propria inițiativă, iar la nivelul Poliției de Frontieră sunt continuate cercetările pentru a elucida toate circumstanțele și faptul dacă sunt implicate alte persoane.

De asemenea, ieri, în fluxul de călători ai cursei Chișinău-Kiev fost identificat cetățeanul Turciei, care avea aplicat în pașaportul său un permis de ședere grecesc cu indici clari de contrafacere.

Conform primelor cercetări și examinări cu tehnica specială de control, polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au stabilit prezența unor elemente definitorii ale documentului care sunt falsificate.

Pe faptul celor depistate și din considerentul că nu deținea un alt document în baza căruia își putea continua călătoria, cetățeanului turc de 20 de ani nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: