image
Sursa foto: brd.md

BRD a oferit diplome de recunoștință artiștilor din trupa Alex Calancea Band

La inițiativa Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD), o parte dintre artiștii trupei Alex Calancea Band au efectuat astăzi, 03 aprilie, o vizită la BRD pentru discuta despre desfășurarea programului „Mărțișor de acasă”, care s-a desfășurat în diasporă pe parcursul lunii martie curent.

Alex Calancea, lider al trupei, artist bine cunoscut în Republica Moldova a povestit despre experiența acumulată în cadrul programului. Artistul a remarcat căldura cu care a fost întâmpinat de către persoanele din diasporă. „Interpretând piese mai vechi (șlagăre de altădată) împreună cu cetățenii noștri, aceștia au demonstrat că nu au uitat de casă și de valorile noastre. Emoții de nedescris s-au simțit la toate concertele”, a menționat Alex Calancea.

Șefa BRD, Olga Coptu le-a mulțumit membrilor trupei Alex Calanea Band pentru faptul că au susținut inițiativa BRD de a participa în cadrul Mărțișorului, aducând emoții de pe meleagurile natale celor plecați peste hotare și i-au ajutat să se simtă ca acasă. În semn de prețuire pentru participarea inspirată și emoționantă la programul dedicat diasporei Republicii Moldova, intitulat „Mărțișor de acasă”, Olga Coptu le-a oferit artiștilor diplome de recunoștință.

Programul „Mărțișor de acasă” s-a desfășura în conformitate cu planul de acțiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea Strategiei naționale „Diaspora – 2025”, în care este prevăzut elaborarea și implementarea programelor destinate menținerii identității naționale, culturale și lingvistice. Programul a fost organizat în scopul consolidării diasporei, promovării tradițiilor și a imaginii pozitive a Republicii Moldova peste hotare prin intermediul „Mărțișorului”, precum și păstrării legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova stabiliți peste hotare cu țara de origine.

„Mărțișor de acasă” s-a desfășurat în țările unde există un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova, dar la solicitările cărora BRD, anterior, nu a dat curs: Olanda or. Haga (03 martie), Belgia or. Bruxelles (04 martie), Grecia or. Atena (11 martie), România or. București (24 martie) și Spania or. Barcelona (25 martie). La spectacole au participat peste o mie de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: