image
Sursa foto: Getty Images

Calificatele se decid îm retur: Rezultatele serii din Liga Campionilor

Barcelona a luat prima opţiune pentru calificarea în semifinalele UEFA Champions League, după 1-0 pe terenul lui Manchester United.

La prima întâlnire oficială de la finala UEFA Champions League, din 2011, Barcelona a trecut la conducere pe Old Trafford după 12 minute. Lovitura lui Suarez a fost deviată în propria poartă de Luke Shaw, gol validat peste decizia asistentului, care arătase ofsaid la uruguayan. Apoi, Messi a fost la un pas să fie făcut knockout de Chris Smalling.

Până la pauză, De Gea l-a blocat pe Coutinho, în timp ce Diogo Dalot a ratat o ocazie şi mai mare la poarta Barcelonei. În a doua repriză, Luis Suarez şi Messi puteau mări diferenţa, iar Barcelona a plecat de la Manchester cu o victorie la limită, 1-0, după un meci în care United nu a trimis niciun şut pe poartă.

Revenirea lui Ronaldo a avut doar pe jumătate efectul scontat. Portughezul a marcat pentru Juventus în deplasarea de la Amsterdam, însă turul sferturilor de finală s-a încheiat 1-1. Ajax a avut cele mai mari ocazii ale meciului de pe Johann Cruyff Arena.

Cu Cristiano Ronaldo revenit pe teren, Juventus a tremurat în prima repriză a meciului de la Amsterdam. Parada senzaţională a lui Szczesny la şutul lui Ziyech a salvat campioana Italiei. Ajax a continuat sa atace, iar Van de Beek a ratat incredibil.

Cu un minut înainte de pauză, combinaţia dintre Cancelo şi Ronaldo, finalizată de portughez (al 125-lea gol în Ligă) a făcut şah-mat defensiva lăncierilor.

Pasator la golul lui Juve, Cancelo a greşit grav în primele secunde ale părţii secunde. David Neres a profitat de eroare şi a reuşit egalarea. Gazdele au mai fost de două ori aproape să înscrie. Mai întâi, Tagliafico a şutat pe lângă, pentru ca Szczesny să se opună în faţa lui Ekkelenkamp. Ajax a avut apoi noroc: cu 5 minute înainte de final, Douglas Costa a trimis mingea în bară şi meciul s-a încheiat 1-1.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: