image
Sursa foto: zdg.md

Averile lui Ceban: În 2017 și-a luat mașină de circa jumătate de milion de lei, dar a raportat venituri de 270 de mii de lei

Ion Ceban, candidatul Socialiştilor la funcţia de primar de Chişinău, a avut, în 2017, venituri de 270 de mii de lei, dar şi-a cumpărat o maşină nouă, de peste 450 de mii de lei. În 2016, Ceban a primit, cu titlu de donaţie, un apartament de 230 m.p. de la părinţii săi, care au trecut cu traiul într-o casă nouă, dintr-o suburbie a Chişinăului.

Deşi reprezintă un partid de orientare pro-rusă şi anti-europeană, membrii familiei candidatului la funcţia de primar de Chişinău, care gestionează mai multe companii, sunt implicaţi în proiecte finanţate din bani europeni sau americani, se arată într-o investigație a Ziarului de Gardă.

Ion Ceban locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi într-un apartament de tip townhouse, pe str. Nicolae Costin. Locuinţa are o suprafaţă oficială de 230 m.p. şi a intrat în posesia sa în urma unui contract de donaţie semnat la 16 decembrie 2016 cu părinţii săi, Vasile şi Eugenia Ceban.

Oficial, aceştia au cumpărat imobilul pe 26 aprilie 2012, la câteva luni după ce fusese dat în exploatare de SA „Coloana Mecanizată Mobilă”. Nu a fost singura tranzacţie dintre familia Ceban şi această companie.

Continuarea investigației pe Ziarul de Gardă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: