image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Avocații lui Platon, detalii despre cum au fost agresați fizic în penitenciarul 13; Au depus o plângere la poliție

Avocații lui Veaceslav Platon susțin că au depus o plângere la poliție după ce ieri au fost agresați fizic de mascații de la Pantera în timpul unei întrevederi cu clientul lor. Despre acest lucru au anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută în fața penitenciarului 13.

„Noi am depus ieri o cerere prin cancelare pentru ca Veaceslav Platon să fie examinat de către un medic. Administrația penitenciarului nu a recționat, ei au așteptat ora 17:00 și au spus că întrevederea este finalizată. Noi am insistat să vină medicul să fie examinat Veaceslav Platon. A venit șeful penitenciarului care a declarat că o să fie examinat de către medic și că el nu cunoștea despre faptul că Platon a fost bătut. Este depusă o plângere la poliție de către Veaceslav Platon și este anexată cererea ca în mod urgent să fie dispusă expertiza medico-legală pentru a constata gradul leziunilor”, a declarat avocatul Alexandru Bodnariuc.

„Eu mă aflam lângă Veaceslav Platon, așezată. Domnul Pântea a luat și a tras masa cu putere, a dat-o într-o parte și în acel moment s-au năpustit colaboratorii Pantera și l-au băgat într-un colț și au începu să-l bată. Și pe mine, care mă aflam în momentul acela în preajmă, m-au lovit. După ce a fost luat pe sus Veaceaslav Platon, eu am luat geanta lui care a rămas acolo. Pe coridor când mergeam însă un colaborator de la Pantera mi-a luat-o forțat. Am o luxație la deget și am chemat ambulanța. Totodată, am depus o plângere la poliție”, susține avocata Elena Leanca.

„Colega mea a fost maltratată pentru simplu fapt că a solicitat asistența medicală a clientului său. A fost maltratată în timpul exercitării meseriei de avocat. Am depus o plângere în procedura de urgență, cred că urmează să fie transmisă după competență Procuraturii, dar suplimentar va mai fi depusă o plângere detaliată despre toate circumstanțele cazului care a avut loc în ziua de ieri”, a declarat avocatul Valeriu Pleșca.

„Tot ce se întâmplă în acest penitenciar este o crimă. Ce s-a întâmplat ieri este o infracțiune excepțional de gravă”, a conchis avocatul Eduard Rudenco.

sursa video: UNIMEDIA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: