image
Sursa foto: Jurnal.md

Octavian Țâcu anunță că va candida pentru funcția de primar al capitalei; Ce mesaj i-a transmis lui Andrei Năstase

Deputatul Octavian Țâcu a anunțat că va candida la alegerile pentru funcția de primar al capitalei. Totodată, acesta a menționat că părăsește fracțiunea Platformei DA, dar va activa în continuare în calitate de legislator independent în cadrul blocului ACUM. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul unui briefing.

Octavian Țâcu a menționat că a decis să candideze pentru a nu permite ca socialistul Ion Ceban să preia fotoliul de primar al capitalei.

„Nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care a fost și în PCRM, în servilismul lui Voronin și acum Dodon, să câștige Primăria capitalei. La fel cum nu pot admite ca un trădător și un mincinos care este Igor Dodon să fie omniprezent într-o societate care are prevederi constituționale foarte clare”, a declarat deputatul.

Acesta a făcut un apel către partidele de dreapta pro-europene în cursa pentru capitală.

Totodat, Octavian Țâcu a avut un mesaj către Andrei Năstase care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile pentru funcția de primar al capitalei din partea blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„Am un mesaj către colegul și prietenul meu, Andrei Năstase. Eu te-am susținut și anul trecut și cred că faci un lucru remarcabil la Ministerul de Interne. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu curaj și demnitate și să oferi șansa să putem câștiga această bătălie împotiva PSRM”, a spus Octavian Țâcu.

Deputatul a explciat și decizia de a părăsi fracțiunea Platformei DA.

„Am epuizat toate posibilitățile de a influența pe interior lucrurile. Mi-am dorit foarte mult ca blocul ACUM să fie o singură fracțiune. Am sugerat chiar fuziunea între aceste entități. Rivalitățile din interior, lipsa de coeziune și politizarea acestei schimbări care s-a făcut în sistem între PSRM, PAS și Platforma DA a compromis valorile blocului ACUM”, a declarat deputatul.

Octavian Țâcu s-a referit la modul în care a fost ales președintele Curții Constituționale.

„Vreau să-mi tai mâna că l-am votat pe Vladimir Țurcan, lăsând să se înțeleagă că nici el, și nici Domnica Manole nu vor fi aleși în calitate de președinte al CC, ci cineva neafiliat politic”, a continuat el.

În opinia sa, semnarea acordului temporar dintre ACUM și PSRM este o eroare politică.

„Legitimează PSRM și compromite valorile promovate de blocul ACUM. Consider că acordul semnat la 8 iunie nu a fost îndeplinit în totalitate. Au procedat la un circ ieftin, semnând acest acord după arestarea Marinei Tauber și Reghina Apostolova”, a mai spus Octavian Țâcu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: