image
Sursa foto: Getty Images

Acord de principiu pentru un nou Mare Premiu de Formula 1 începând din 2019

Autorităţile din Miami au acceptat joi să negocieze cu proprietarii Campionatului Mondial de Formula 1, în vederea organizării unui Mare Premiu în metropola americană, începând din 2019.

Cei cinci membri ai comisiei municipale din Miami au votat în unanimitate în favoarea rezoluţiei "Formula 1/Circuit de cursă", susţinută de primarul Francis Suarez.

"Vom deveni, cred, singurul oraş din lume care va avea Formula 1 şi cinci echipe în cinci sporturi majore", a declarat Suarez.

"Din punct de vedere economic, este o şansă incredibilă pentru oraşul nostru şi întreaga regiune din Florida de Sud, este ca şi cum am găzdui Super Bowl-lul în fiecare an", a asigurat Jose Diaz, reprezentantul comitatului Miami-Dade.

După acest vot au mai rămas de parcurs trei etape: oraşul Miami să ajungă la un acord comercial cu organizatorii Formulei 1, acord care va fi supus votului consiliului municipal, iar apoi Consiliul mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) urmează să aprobe înscrierea cursei în calendarul sezonului 2019.

Potenţialul Marelui Premiu de la Miami, care se va desfăşura pe un circuit urban, în plin centrul oraşului, face parte din strategia comercială a noului proprietar al Formulei 1, grupul american Liberty Media, care doreşte să crească numărul de curse, reducându-se în acelaşi timp formatul, pentru a atrage un nou public, din afara Europei, în primul rând în Statele Unite, dar şi în Asia.

Formula 1 face deja escală pe pământ american, la Austin (Texas), unde se desfăşoară anual, în luna octombrie, Marele Premiu al Statelor Unite. Grand Prix-ul de la Miami ar urma să aibă loc în octombrie sau iunie şi ar putea fi urma de alte curse în SUA, la New York, Las Vegas sau Long Beach, în apropiere de Los Angeles.

Cursa de la Miami va fi organizată de o societate patronată de Stephen Ross, proprietarul echipei de fotbal american Miami Dolphins, foarte implicat în sport, în special în fotbal (soccer), prin turneele estivale pe care cluburile europene le susţin în Statele Unite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: