image
Sursa foto: privesc.eu

Deputații PD au depus un denunț la Procuratura Generală: Acuză actuala guvernare de uzurpare a puterii de stat

Deputații PD au depus, astăzi, un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară.

În adresarea deputaților democrați se mai solicită ca procurorii să întreprindă toate măsurile de urmărire penală, necesare pentru „tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei grave crime împotriva poporului”.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PD a prezentat „o sinteză a circumstanțelor de drept, care, în perioada 8-15 iunie, s-au soldat cu încălcarea Constituției și a hotărârilor Curții Constituționale” de către Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, dar și 61 de deputați ai PSRM și blocul ACUM.

„Acești subiecți, în perioada menționată, fără a avea nici un drept constituțional și legitim, au preluat puterea în stat, deși un șir de hotărâri ale Curții Constituționale arătau caracterul ilegal al acestor acțiuni”, se spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: