image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Klaus Iohannis a anunțat oficial că intră în competiția pentru funcția de secretar general al NATO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Îmi asum această candidatură în numele României", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a apreciat că "este momentul ca ţara noastră să îşi asume o şi mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euroatlantice".

Şeful statului român a vorbit de o nouă perspectivă a Alianţei şi de importanţa Europei de Est în realizarea acestei perspective.

"Avem o înţelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situaţii de securitate, situaţie dezechilibrată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuţie valoroasă în discuţiile şi deciziile adoptate în cadrul NATO", a punctat preşedintele României.

Astfel, a arătat el, "cu o reprezentare echilibrată, puternică şi influentă din această regiune, Alianţa va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor şi preocupărilor tuturor statelor membre".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: