image
Sursa foto: dse.md

Tragedie la Nisporeni: Un copil de 9 ani s-a înecat într-un bazin acvatic

Un copil de 9 ani s-a înecat ieri, într-un bazin acvatic din localitatea Milești a raionului Nisporeni.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 17:52 minute. Potrivit datelor IGSU, tragedia s-a întâmplat în timpul aflării unui grup de copii în preajma unui bazin acvatic din localitatea Milești a raionului Nisporeni.

Conform primelor informații, copii au venit la scăldat nesupravegheați și au intrat în apă. În timpul înotului unul din minori nu a mai ieșit din bazin, iar prietenii săi au alertat localnicii după ajutor.

Ajunși, angajații IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatice, și au reușit să extragă la suprafață copilul. Angajații serviciului medical, prezenți la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

Cazul urmează să fie investigat de organele de drept.

În acest context IGSU atenționează oamenii să  nu meargă la scăldat în locuri neutorizate și bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare. Mai mult, pentru a preveni tragediile, salvatorii avertizează persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în bazinele acvatice și-au pierdut viața 2 minori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: