image
Sursa foto: marca.com

Lopetegui, lider autoritar la Madrid. Marcelo, ultima victimă

Spre deosebire de predecesorii săi, Carlo Ancelotti și Zinedine Zidane, Julen Lopetegui nu are probleme atunci când vine vorba de a lua decizii mai puțin populare la echipă. Una dintre ultimele decizii surpriză ale antrenorului îl are în vedere pe Marcelo.

Deși este bătut în cuie în flancul stâng al defensivei lui Real încă de la plecarea lui Roberto Carlos, fiind totodată unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, brazilianul în vârstă de 30 de ani a fost schimbat după o oră de joc, în partida disputată de galactici contra Gironei. În locul lui Marcelo a intrat Varane, un titular incontestabil în mandatul lui Zidane. În locul francezului, Lopetegui l-a preferat pe Nacho în primul 11, alături de Ramos.

"Am fost surprins că am fost schimbat, dar respect decizia antrenorului. Mi-aș fi dorit să continui, pentru că eram apt în proporție de 100%", a declarat Marcelo după meci.

Fostul selecționer al Spaniei nu se teme să-și impună viziunea, chiar dacă job-ul său atrage foarte multă presiune, având în vedere așteptările fanilor, sumele investite și rezultatele din anii precedenți. Prima mutare surprinzătoare din mandatul său a fost plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus, pentru 117 milioane de euro (cu toate taxele incluse). În locul starului portughez, Lopetegui l-a cerut înapoi la Madrid pe Mariano Diaz, noul număr 7 al echipei.

Chiar dacă Florentino Perez a plătit 35 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Courtois de la Chelsea, Julen Lopetegui a ales să mizeze în continuare pe Keylor Navas, desemnat de UEFA drept cel mai bun portar din Europa în sezonul 2017-2018.

În ciuda presiunii, Lopetegui nu se grăbește să-l aducă la prima echipă pe Vinicius Junior, puștiul brazilian de 18 ani, transferat în această vară de la Flamengo, pentru 45 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: