image
Sursa foto: Getty Images

Măsuri istorice luate de FIFA: Mondialul cluburilor se extinde la 24 de echipe, iar marile cluburi europene fac SCANDAL

FIFA a decis noul format al Campionatului Mondial al Cluburilor, care ar urma să aibă 24 de echipe, o creştere semnificativă faţă de şapte, câte participă în acest moment. Decizia forului mondial a primit un feedback extrem de negativ din partea marilor cluburi din Europa.

Consiliul FIFA a decis ca noul Campionat Mondial al Cluburilor să aibă 24 de echipe şi să fie organizat în lunile iunie şi iulie. Ediţia "pilot", aşa cum a fost numită de FIFA, ar urma să aibă loc în 2021.

Competiţia ar urma să aibă loc din patru în patru ani, iar Europa ar trimite opt echipe, mai exact ultimele patru câştigătoare ale UEFA Champions League şi UEFA Europa League. Tabelul competiţie ar urma să fie completat de şase echipe din America de Sud şi câte trei din Africa, Asia şi America de Nord şi una din Oceania. Astfel, în acest moment, primele două echipe din Europa care vor participa sunt Real Madrid şi Atletico Madrid, care au câştigat cele două competiţii europene în sezonul precedent.

Cu decizia FIFA nu este de acord Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, dar nici Andrea Agnelli, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor şi totodată preşedintele lui Juventus, potrivit Reuters. Agnelli a trimis o scrisoare semnată de 15 cluburi, printre care şi Manchester United sau Barcelona, prin care anunţă că asociaţa pe care o conduce nu este de acord cu noul format al competiţiei şi că nu vor participa.

În acelaşi consiliu s-a făcut încă un pas în faţă şi pentru mărirea numărului de echipe la 48 la Campionatul Mondial din Qatar. Dacă decizia va primi undă verde la congresul FIFA de la Paris, de pe 9 iunie, cel puţin o ţară va mai organiza Mondialul, în afară de Qatar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: