image
Sursa foto: mmafighting.com

Mayweather pune condiții hilare pentru a intra în cușcă

Revanșa dintre Mayweather și McGregor începe să prindă contur pe zi ce trece. După meciul disputat în august 2017, pe reguli de box, în care americanul a câștigat prin knock out tehnic, s-a vorbit despre o rejucare, dar pe reguli de arte marțiale mixte, acolo unde irlandezul e dublu campion mondial.

Însă, pentru ca meciul să devină realitate, Mayweather pune niște condiții de-a dreptul hilare. Conform jurnalistului Omar Al Raisi, de la The Sports Journal, Mayweather ar accepta să lupte în Octagon, însă fără să fie folosite lovituri de picior, de cot, de genunchi sau luptă la sol. Cerințele americanului au stârnit amuzamentul, însă se pare că negocierile sunt în continuare în toi, iar Mayweather ar fi acceptat deja să intre în cușcă, scrie digisport.ro.

Cum ambele părți sunt în contact permanent, se încearcă să se stabilească disciplina în care se vor lupta cei doi, aceasta fiind cea mai mare problemă în condițiile de față, întrucât nicio federație mondială nu e dispusă să-și bată joc de propriul sport.

Dacă se va perfecta, meciul se vrea o combinație de box și arte marțiale mixte, iar o variantă ar putea fi wrestlingul, acolo unde Mayweather a mai apărut. În 2008, americanul, care are în jur de 70 de kilograme, i-a spart nasul uriașului Big Show, de 2,13 metri și 175 de kilograme.

La primul meci dintre Mayweather și McGregor, din august 2017, irlandezul a avut câteva cerințe, însă s-a ales cu doar una satisfăcută, reducerea mărimii mănușilor. În rest, meciul s-a disputat pe reguli de box. Aproximativ jumătate de miliard de dolari e suma care s-ar pune la bătaie în reeditarea unuia dintre cele mai aşteptate meciuri din ultimii ani.

Mayweather a confirmat că deja se antrenează pe reguli de MMA, iar în urmă cu ceva timp a și postat un filmuleț care îl arată în cușcă. Floyd, ajuns la 41 de ani, se pregătește cu campionul mondial la categoria semimijlocie, Tyron Woodley, un american foarte dur și cu o tehnică impecabilă, o adevărată fiară în luptele în cușcă.

Dacă totuși vor fi acceptate condițiile, meciul nu mai poate fi numit unul de arte marțiale mixte. Însă nici box nu va fi, întrucât vor fi permise prizele sau ghilotinele. În acest sens, Mayweather vrea să ducă disputa tot pe terenul său.

Tot după spusele sursei citate, anunțul meciului e iminent, însă echipa irlandezului încă nu a fost de acord cu condițiile cerute de american, dar negocierile continuă.

Mayweather s-a retras cu un palmares perfect în boxul profesionist, 50 de victorii, dintre care 27 obținuite înainte de limită și nicio înfrângere.

Conor McGregor, în vârstă de 29 de ani, este singurul din lume care a fost simultan campion mondial la două categorii de greutate. În artele marțiale mixte, irlandezul are în palmares 21 de victorii, dintre care 18 obținute înainte de limită și trei înfrângeri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: