image
Sursa foto: jurnal.md

OSCE a propus o formulă de compromis în formatul „5+2” pentru reglementarea transnistreană

Chișinăul și Tiraspolul ar urma să semneze un protocol de compromis în formatul ”5+2”, pentru a debloca runda de negocieri dintre cele două părți. La propunerea reprezentantului special al OSCE, Franco Frattini, acest lucru ar putea să se întâmple chiar săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea.

„Formula de compromis oferă pentru ambele părți o oportunitate să păstreze spațiul de manevră ca să agreeze într-un viitor cât se poate de proxim, 3-4 luni, o nouă listă agreată între părți de priorități de ordin economic, social și umanitar”, a spus vicepremierul pentru Reintegrare.

Alexandru Flenchea a evitat să deschidă parantezele în privința acestui protocol de compromis. El a precizat doar că formula propusă de Franco Frattini a fost acceptată de Chișinău, iar acum este rândul ca și Tiraspolul să facă același lucru. Protocolul de compromis poate fi semnat până sau după cea de-a 26-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care va avea loc la Bratislava săptămâna viitoare, pe 5 și 6 decembrie, a mai spus Alexandru Flenchea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: