image
Sursa foto: SkyNews

Atentat sinucigaș cu bombă în Pakistan, la o moschee din apropierea graniței cu Afganistanul: Cel puțin 52 de morți

Atentat sinucigaș cu bombă, la o moschee din apropierea graniței cu Afganistanul. Cel puțin 52 de persoane au fost ucise, iar peste 50 sunt rănite.

Poliția a informat că atentatul a fost organizat în timpul unei ceremonii religioase organizate la o moschee din provincia Balochistan, cu ocazia nașterii profetului Mahomed. Conform aceleiași surse, cel care a organizat atentatul s-a detonat chiar în apropierea unui vehicul de poliție, scrie Biziday.

Oficiali din domeniul sănătății au spus că este de așteptat ca bilanțul deceselor să crească întrucât multe persoane sunt în stare gravă. Autoritățile au declarat stare de urgență.

Conform Reuters, zona în care a avut loc atentatul, aflată la granița cu Afganistanul, este cunoscută pentru incidentele de acest gen. Cu toate acestea, până acum nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul.

Reuters subliniază că atentatul de acum urmează unei serii de atacuri organizate de grupuri militare din vestul Pakistanului, care îngreunează munca autorităților din zonă, chiar înaintea alegerilor din ianuarie 2024. În iulie, peste 40 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în nord-vestul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, la adunarea unui partid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: