image
Sursa foto: chisinau.md

Taxatoarea care a agresat un copil de 10 ani pentru că nu i-a putut răspunde în rusă a fost CONCEDIATĂ; RTEC vine cu detalii

Taxatoarea care a agresat și a dat afară un copil de 10 ani pentru că nu i-a putut răspunde în limba rusă a fost concediată. Anunțul a fost făcut de Regia Transport Electric Chișinău.

„În efortul de a aduce transparență și soluții, s-a luat legătura cu mama copilului, care se află peste hotare, și s-a invitat un membru al familiei la sediul Parcului de Troleibuze care a participat la discuții alături de taxatoare și responsabilii parcului. În urma analizei situației, a fost luată decizia de a o demite din funcție, ca urmare a nerespectării obligațiunilor funcționale”, precizează RTEC.

Pentru a evita situații similare, Regia Transport Electric spune că a intensificat verificările la linie, asigurându-se că obligațiunile funcționale sunt respectate cu strictețe.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu cu privire la acest caz. Ombudsmanul Copilului a sesizat Regia Transport Electric Chișinău și a înaintat o solicitare pentru a cerceta toate circumstanțele și acțiunile întreprinse de instituție pentru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul public

Amintim că, recent, un băiat de 10 ani a fost agresat și dat afară de taxatoare, după ce femeia s-a adresat în limba rusă, iar copilul i-a răspuns că nu cunoaște rusa. Despre aceasta a povestit mama băiatului, într-o postare pe Facebook. Regia Transport Electric s-a autosesizat referitor la acest incident și a deschis o anchetă internă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: