image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: În RM nu există deja niciun fel de binom; Dodon e un executor umil al ordinelor criminale ale lui Plahotniuc

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu mesaj după protestul din 26 august.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au protestat pe 26 și 27 august împotriva dictaturii, indiferent de viziunile şi simpatiile lor politice. Tuturor celor care au răspuns apelului nostru. Am întâlnit oameni care au făcut mii de km pentru a fi alături de noi. Aș vrea, în mod special să le exprim o mare apreciere și admirație celor care au fost cu noi noaptea şi dimineața lângă monumentul lui Ștefan, atunci când am fost atacați în mod perfid de criminalii lui Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Vedeți mai jos continuarea mesajului transmis de liderul Platformei Demnitate și Adevăr:

Pot să spun că cei mai mari patrioți ai acestei țări sunteți Dvs. Atâta timp cât există acești oameni, Republica Moldova are viitor. Voi sunteți adevărații apărători ai Independenței. Anume Dvs luptați pentru viitorul nostru, luptați pentru interesele celor mulți.

Printre aceştia au fost două persoane cu dizabilităţi, un nevăzător care în urma acţiunilor violente a pierdut cunoştinţa şi o persoană în scaun cu rotile asupra căreia a fost aplicat un comportament inuman, fiind aruncat fără milă de cei care au obligaţia să apere atât cetăţenii cât şi independenţa ţării.

O bună parte din cei care ne-au atacat au fost așa-zișii „sportivi” a lui Țuțu și Damir. Nu era nici o justificare să apeleze la acele formațiuni paramilitare ilegale. Au făcut-o cu scop de intimidare şi din frică. Vreau să le spun simplu: toți vor răspunde penal pentru acțiunile lor ilegale. Nimeni nu va scăpa de răspundere penală pentru executarea unor ordine ilegale, atît cei care au fost filmați, cat si cei care se ascundeau sub măşti.

Dispoziția așa-zisului primar interimar Codreanu a fost un moment al adevărului. Prima dată s-a văzut adevărata faţă a acestui individ prin felul cum s-a înscăunat în mod samavolnic în funcția de primar interimar având zero legitimitate. În Ziua Independenţei a demonstrat că o Primărie uzurpată poate legaliza și o intervenție în forță împotriva oamenilor paşnici şi dedicaţi acestui stat. Prin dispoziția acestui individ s-a lovit în oamenii paşnici, în mame şi fiice, în tineri şi bătrâni mai dur decât au lovit vreodată bâtele poliţiştilor care execută la comandă nişte ordine ilegale.

Oamenii trebuie să știe că anume bodyguarzii lui Plahotniuc i-au făcut loc lui Dodon să se afișeze în mod ostentativ cu partenerii săi Candu și Filip. Acest așa zis președinte în loc să fie cu poporul RM a ales să fie separat prin cordoanele poliției lui Plahotniuc de acest popor.

S-a văzut foarte clar că în Republica Moldova nu mai există niciun fel de binom. Nu mai vorbim despre un binom, întrucât, Dodon este un simplu executor umil al ordinelor şi al capriciilor criminale ale lui Plahotniuc. Dodon este o simplă slugă şi nu un partener. Aşa cum Leancă a fost un simplu-prim ministru, Dodon este un simplu preşedinte pentru Plahotniuc, gata să execute orice ordin în schimbul unor vacanţe şi unei vieţi confortabile trăite în lux, în timp ce majoritatea oamenilor trăiesc în sărăcie.

Plahotniuc a avut drept scop să ne umilească, să ne intimideze, să bage frica în noi, și cel mai important să ne spună că lupta noastră nu are nici un sens. Pot să spun următorul lucru: a reușit să spulbere ultimele iluzii cu privire la echilibrul său psihic. Chiar și cei care au avut mici de tot iluzii, s-au convins duminică că acest criminal este gata să aplice forța împotriva unor cetățeni pașnici, unor femei, oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, intelectuali, foști demnitari, foşti militari, semnatari ai Declaraţiei de Independenţă, profesori universitari, etc.

În realitate, a aplicat forța împotriva întregii societăți. Acţiunile de ieri vor canaliza întreaga ură şi durere împotriva acestui individ şi regim. Ura față de acești individ va crește, acest lucru se va vedea curând. Niciun cetățean al Moldovei, în afară de clica sa, nu-i va ierta și nu va trece cu vederea felul în care regimul a tratat cetățenii în noaptea Independenței.

Chiar şi cei care formal muncesc în cadrul administraţiei centrale sau locale, nu-i vor ierta în sinea lor pe aceşti uzurpatori. În ce mă priveşte, sunt gata să merg până la capăt. Voi lupta până nu vom elibera ţara de acest regim de ocupaţie mafiotă.

În cele ce urmează vom acorda ajutor tuturor celor care au fost agresați de acei „criminali în uniforme” şi „sportivii” lui Damir. Echipa noastră de juriști în momentul de faţă pregătesc un dosar întreg care va sta la baza declanșării plângerilor penale împotriva abuzurilor. O parte dintre aceste materiale vor ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, iar în întregime vor constitui un rechizitoriu împotriva călăilor regimului mafiot.

Vom face în continuare presiuni asupra acestui regim criminal. Presiune politică prin consolidarea forțelor democratice, consolidarea societății, pregătirea pentru schimbarea puterii, prin presiunea străzii și prin alegeri democratice, nu alegeri aranjate de cei doi bandiți, Plahotniuc și Dodon.

Presiune prin proteste: vom continua protestele, vom mobiliza oamenii, cetățenii din țară și Diasporă.

Presiune pe plan internațional: dialog cu partenerii europeni, cu statele membre; cu organizațiile internaționale.

Vom continua să informăm despre crimele regimului Plahotniuc și vom depune eforturi să contribuim la întoarcerea miliardului furat de la cetăţeni. Vom lupta pe toate planurile şi vom folosi toate căile. Abuzurile de ieri, ne-au făcut şi mai uniţi, mai puternici şi mai determinanţi în lupta noastră.

Este nevoie de o mobilizare masivă împotriva acestui regim, în ţară şi Diasporă.

Continuăm să lucrăm în cadrul Comitetului de Rezistentă ACUM pentru a pregăti acţiunile imediat următoare. Vă îndemn să ne ținem uniți, să ne ţinem tari. Să rezistăm ÎMPREUNĂ!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: