image
Sursa foto: Profimedia

Balonul de Aur 2023: lista celor cinci favoriți la câștigarea trofeului

Nu mai puțin de cinci nume importante din Europa sunt favorite în acest moment la câștigarea trofeului Balonul de Aur pentru anul 2023.

Balonul de Aur este considerat unul dintre cele mai râvnite premii individuale pentru jucătorii de fotbal.

În anul 2022, Balonul de Aur a fost câștigat de Karim Benzema (35 de ani), care a reușit să câștige în acea perioadă campionatul cu Real Madrid, dar și trofeul UEFA Champions League.

Cei cinci favoriți la câștigarea Balonului de Aur 2023 provin din campionatele Angliei, Franței și Italiei.

Principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur este Erling Haaland (22 de ani), atacantul norvegian al celor de la Manchester City, anunță Sportskeeda.

Atacantul ”Cetățenilor” a marcat 52 de goluri în acest sezon, a câștigat Cupa și campionatul Angliei, iar pe data de 10 iunie va evolua în finala UEFA Champions League, împotriva celor de la Inter, astfel că și-ar mai putea trece în palmares încă un trofeu.

Al doilea favorit la câștigarea Balonului de Aur este Lionel Messi (35 de ani), care a câștigat Cupa Mondială cu naționala Argentinei. Pentru PSG, fosta echipă de club, argentinianul a reușit 21 de goluri și 20 de pase decisive, în 41 de meciuri.

Podiumul este completat de Kylian Mbappe (24 de ani), fostul coleg al lui Leo Messi de la PSG. Francezul a ajuns cu Franța în finala Cupei Mondiale din Qatar, a câștigat campionatul în Ligue 1, a marcat 41 de goluri și a oferit 10 pase decisive în 43 de jocuri pentru parizieni.

Kevin De Bruyne (31 de ani), mijlocașul lui Manchester City, cu 10 goluri și 31 de pase decisive în 48 de meciuri jucate este al patrulea favorit la câștigarea Balonului de Aur 2023.

TOP 5 favoriți la câștigarea trofeului este încheiat cu numele lui Victor Osimhen (24 de ani). Nigerianul a câștigat titlul cu Napoli în Serie A, a marcat 31 de goluri și a oferit cinci pase de gol în 39 de jocuri.

Rămâne de văzut cine va fi fericitul câștigător al celui mai prețios premiu individual din fotbal.

Lista favoriților la câștigarea Balonului de Aur 2023

Erling Haaland (Manchester City)

Leo Messi (liber de contract)

Kylian Mbappe (PSG)

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Victor Osimhen (Napoli)

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: