image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon, despre votul PSRM-PD pentru Guvernul Chicu: Nu e o majoritate politică, dar o platformă parlamentară social-economică

Președintele Igor Dodon a avut astăzi dimineața o întrevedere cu membrii noului Cabinet de Miniștri, în care i-a îndemnat „să ignore atacurile politice ale celor care au plecat”.

În cadrul întrevederii, Dodon a reiterat faptul că acest guvern este primul din ultimii 20 de ani, care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară.

„Nu este creată o majoritate politică, dar este o platformă parlamentară social-economică”, a spus Dodon, referindu-se la votul comun PSRM-PD.

Șeful statului le-a spus miniștrilor „să vină cât mai rapid cu unele propuneri concrete”, care vor fi abordate săptămâna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justitiei, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea.

„Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent, atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămână”, a continua Dodon.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit, joi, 14 septembrie, cu votul de încredere al Legislativului. Pentru noul Executiv au votat 62 de deputați PSRM și PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: