image
Sursa foto: jobilist.md

Procurorii solicită în instanță arest pentru membrii grupului criminal, care au prejudiciat statul cu peste 30 de mln de lei

Procuratura Generală anunță că instanța de judecată examinează demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de aplicare a măsurilor preventive în privința a doi membri amembri ai unui grup criminal organizat, reținuți la data de 11 septembrie curent, într-o cauză care a prejudiciat statul cu peste 30 de milioane de lei.

Cei doi reținuți aveau funcții cheie la momentul comiterii evaziunii fiscale și spălării banilor. O persoană era director de întreprindere, iar alta, șef de depozit.

În privința celorlalte persoane, în funcție de starea sănătății, vârsta înaintată, gradul implicării în schema infracțională, accesibilitatea și posibilitatea acestora de a înlocui, distruge, ascunde probele, precum și conlucrarea cu organul de urmărire penală, procurorii au aplicat măsuri neprivative de libertate, potrivit legii.

Amintim că schema criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și produselor de carne în Chișinău, Ungheni și alte locații din republică, care nu era reflectată în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. 

Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic, iar din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: