image
Sursa foto: Getty Images

Mai rapid decât Bolt: Cât de repede a alergat Mbappe la faza penalty-ului din meciul cu Argentina

La doar 19 ani, Kylian Mbappe bate recorduri pe bandă rulantă. Nu doar din fotbal, ci şi din alte sporturi.

Protagonist absolut în primul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, Franţa - Argentina 4-3, în care a marcat de două ori şi a obţinut un penalty, atacantul lui Paris St. Germain a reuşit să alerge mai repede decât Usain Bolt.

La faza din minutul 12, la care a obţinut lovitura de pedeapsă din care Antoine Griezmann a deschis scorul, fotbalistul de 19 ani a declanşat un sprint irezistibil, care s-a încheiat în careul advers, prin faultul comis de Marcos Rojo.

Potrivit agenţiei italiene ANSA, specialiştii au calculat viteza atinsă de Mbappe şi au concluzionat că al doilea cel mai scump jucător din istorie a alergat în medie cu 38 km/h la acţiunea respectivă.

Este vorba despre o viteză superioară celei atinse de Usain Bolt, 37,5 km/h, în cursa de la Berlin, din 2009, în care a stabilit recordul mondial al probei de 100 de metri, 9,58 secunde. Francezul are doar un mic avantaj în privinţa vârstei. Are 19 ani şi jumătate, în timp ce Bolt a reuşit performanţa cu 5 zile înainte de a împlini 23 de ani.

Pentru Mbappe nu e ceva nou să alerge cu viteze remarcabile. În decembrie anul trecut, a atins o viteză maximă de 44,7 km/h, în timpul unui contraatac care s-a încheiat cu un gol în poarta celor de la Lille. Viteza medie a tânărului atacant francez la faza respectivă a fost de 36 km/h.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: