image
Sursa foto: mediafax.ro

John Dingell, cel mai longeviv congresmen din istoria SUA, a murit la vârsta de 92 de ani

John Dingell, cel mai îndelungat membru al Congresului din istoria SUA, care a stăpânit procesul de luare a deciziilor legislative şi a apărat cu înverşunare industria auto din Detroit, a murit, democratul din Michigan avea 92 de ani, relatează Associated Press.

Dingell, care a lucrat la Casa Albă timp de 59 de ani înainte de a se pensiona în 2014, a murit joi la domiciliul său din Dearborn, a declarat soţia sa, congresmenul Debbie Dingell.

Dingell a servit Camera Reprezentanţilor timp de 59 de ani şi 22 de zile, între 1955 şi 2015. Potrivit biroului de istorie al Camerei, el a colaborat cu 11 preşedinţi. Dingell a colaborat cu fiecare preşedinte american de la Dwight D. Eisenhower la Barack Obama, scrie mediafax.ro.

„John Dingell a fost un legiuitor uriaş în numele poporului", a spus liderul grupului majoritar Steny Hoyer. El l-a descris pe Dingell ca un "avocat neobosit" care s-a luptat pentru aerul curat, apa curata, protecţia consumatorilor şi reglementările financiare pe parcursul a aproape şase decenii în Congres.

Din acel moment, el a servit în Comisia pentru Energie şi Comerţ timp de aproape 58 de ani, făcându-l pe Dingell cel mai lung membru în orice comisie a Congresului. A fost preşedinte al Comisiei pentru mai mult de 15 ani.

Dingell, al cărui cartier a fost acasă la compania Ford Motor, a fost mult timp un puternic susţinător al industriei auto, dar a subliniat, de asemenea, problemele de mediu de-a lungul anilor. El a jucat un rol esenţial în a ajuta la promovarea unor proiecte legislative, cum ar fi Legea privind Drepturile Civile, Medicare, Legea privind Apa Curată, Legea Aerului Curat, Legea cu privire la Speciile pe cale de Dispariţie şi Legea privind Îngrijirea Accesibilă, cunoscută mai mult precum Obamacare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: