image
Sursa foto: Jurnal.md

Ceban și Năstase, în turul doi; Ce arată cel mai recent sondaj înainte de alegerile pentru Primăria capitalei

Ion Ceban și Andrei Năstase vor accede în turul doi pentru alegerile la funcția de primar al capitalei. Asta arată cel mai recent sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociogilor și Demografilor din Republica Moldova.

Peste 38 la sută dintre respondenți au declarat că și-ar da votul pentru candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban. Totodată, 25,4 la sută au spus că vor vota pentru candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase.

Candidatul PUN, Octavian Țâcu, a obținut un scor de 5,6 la sută. Pentru fostul primar al capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă ar vota 3,2 la sută, iar pentru liderul USB, Valeriu Munteanu - 2,9 la sută. Candidatul Partidului Nostru, Ivan Diacov, are un scor de 1,8 la sută, candidatul PD, Vladimir Cebotari - 1,2 la sută, iar candidatul Partidului Șor, Valerii Climenco - 1 la sută. Ceilalți candidați au acumulat mai puțin de un procent.

Circa 13 la sută dintre respondenți au declarat că nu știu pentru cine să voteze sau au refuzat să-și spună opțiunea de vot. Totodată, 5,4 la sută spun că nu vor merge la vot.

„S-a înregistrat o discrepanță dintre Ion Ceban și Andrei Năstase. Dacă cei de stânga vor ieși masiv la vor, există probabilitatea ca Ceban să câștige din primul tur”, au comentat experții de la Asociația Sociogilor și Demografilor.

Sondajul a fost efectuat în perioada 27 septembrie - 8 octombrie, în rândul a 1189 de respondenți din Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: