image
Sursa foto: republica.ro

Chișinău: Starea de sănătate a adolescentei care a fost aruncată de la etajul 7 al unui bloc, după ce a fost violată

Adolescenta de 16 ani, care a fost aruncată de la etajul șapte al unui bloc de locuit din capitală, după ce a fost violată de către șanse indivizi, se află în continuare în stare gravă, în secția de reanimare a Spitalului de Urgență din Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către ofițerul de presă al Spitalului de Urgență din Chișinău, Cristina Gore.

Gore a mai specificat că familia adolescentei le-a solicitat medicilor și presei să-i fie respectat dreptul la intimitate, astfel încât nu am putut afla mai multe detalii despre starea de sănătate a pacientei.

Amintim că fata de 16 ani a fost aruncată de la etajul etajul șapte al unui bloc de locuit din capitală, după ce a fost violată împreună cu o altă prietenă de către șanse indivizi. Cazul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, când prin constrângere fizică şi psihică indivizii au violat victimele, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat-o pe minoră de la balconul apartamentului.

Cealalată victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe polițiști. Minora a fost internată în stare gravă la spital, în prezent fiind în comă.

Patru dintre făptași se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar alți doi au fost dați în continuare.

Ștefan Șaptefrați, procuror șef al Procuraturii municipale Chișinău, a declarat pentru Jurnal.md că nici până la această oră suspecții nu au fost reținuți.

De menţionat că, unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă, arest la domiciliu, aplicată pentru o infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni.

Iniţial, acesta a fost cercetat în stare de arest, iar ulterior, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, i-au schimbat măsura preventivă, eliberându-l din izolator şi plasându-l în arest la domiciliu.

Acum el va fi tras la răspundere inclusiv pentru dublu viol şi tentativă de omor a unei minore

Poliția investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: