"Nu mă voi schimba! Azi, mai mult ca niciodată, sunt alături de președintele Nicolas Maduro. În Venezuela poporul conduce. Te iubesc!" a scris Maradona pe Instagram.

Nu e prima dată când Diego Maradona își arată public susținerea pentru președintele venezuelean Nicolas Maduro.

''Noi suntem chavişti (Maduro este moştenitorul politic al defunctului preşedinte Hugo Chavez - n.r.) până la moarte. Iar când Maduro va ordona, eu voi îmbrăca haina de soldat pentru o Venezuelă liberă, pentru a mă bate împotriva imperialismului şi împotriva celor care vor să profite de drapelele noastre, de ceea ce avem noi mai de preţ. Trăiască Chavez. Trăiască Maduro. Trăiască revoluţia. Trăiască venezuelenii de bună credinţă'' scria Madarona pe facebook în urmă cu doi ani.

Scufundată într-o gravă criză politică şi economică de la începutul lui 2016, Venezuela se confruntă cu o creştere a tensiunii sociale. 26 de oameni au murit în Venezuela în ultimele patru zile, în urma ciocnirilor violente dintre contestatarii lui Nicolas Maduro şi forţele de ordine.

Aceste manifestaţii au loc în contextul în care Venezuela este asfixiată de cea mai gravă criză din istoria sa recentă. Această criză se traduce prin penurii alimentare şi de medicamente, precum şi printr-o hiper-inflaţie de 10.000.000% pentru 2019, conform FMI.