image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase și Maia Sandu: Decizia CEC e impusă de dictator; Imaginaţi-vă ce va face în toamnă, dacă nu ieșim la PROTEST

Decizia luată astăzi de CEC privind declararea nulității alegerilor din Chișinău este impusă de regimul dictatorial și este o dovadă în plus că toate instituțiile din RM sunt controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Declarațiile au fost făcute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și liderul PAS, Maia Sandu, după decizia CEC care a declarat nule alegerile.

Liderii opoziției antioligarhice și-au reiterat îndemnul la protest, chemând cetățenii să iasă duminică în stradă „pentru a opri dictatura care se instaurează cu pași rapizi în Republica Moldova”.

„Au luat această decizie anume pentru a anula aceste alegeri în următoarea perioadă. Imaginaţi-vă ce vor face în toamnă, dacă vor avea un rezultat împotriva aşteptărilor lor. Noi o să continuăm să protestăm pentru validarea mandatului, noi o să cerem în continuare anularea votului mixt, o să cerem în continuare demisia judecătorilor şi anchetarea lor penală pentru crime grave împotriva poporului. Avem de-a face cu un binom oligarhic, hibrid de care trebuie să scăpăm. Îndemnul meu este ca pe 1 iulie, la ora 14:00, să venim cu mic cu mare în PMAN, dacă vrem să avem o ţară democratică. Astăzi CEC a interzis alegerile în Chişinău. Este un lucru inimaginabil. Nimeni nu-şi putea imagina că se va merge până la anulare alegerilor în condiţiile în care legea spune altceva. În RM nu există justiţie, există un clan mafiot care controlează şi puterea legislativă, executivă şi puterea judecătorească şi o parte din media”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Am văzut că şi membrii CEC au avut neclarităţi privind deciziile luate de judecători. Ar fi fost firesc să ia o decizie de amânare cu privire la anularea alegerilor. Modul în care s-a petrecut această discuţie şi faptul că nu au luat pauză demonstrează încă o dată că decizia luată azi e impusă de regimul dictatorial. Este încă o dovadă în plus că toate instituţiile fac jocul unui personaj odios. E strigător la cer faptul că şefa CEC, Alina Russu, a spus că e nevoie să se urgenteze această decizie. E o situaţie critică şi trebuie să înţelegem toţi că RM e izolată de comunitatea internaţională. Asta ne va afecta pe toţi. Guvernarea a decis că nu vrea să mimeze deja democraţia şi merge pe scurtătură. Noi avem o sigură soluţie, să ieşim în stradă, să protestăm. Acum e momentul. Îi îndemnăm pe toţi cei care vor să aibă un cuvânt de spus să ni se alăture”, a spus și liderul PAS, Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: