image
Sursa foto: libertatea.ro

Încă șase oameni au fost răniți la cursele cu tauri de la Pamplona

Şase persoane au fost rănite, dintre care trei au fost împunse de tauri, duminică, în ultima zi a celebrelor curse cu tauri de la Festivalul San Fermin din Pamplona, Spania, conform unui comunicat al Crucii Roşii.

În fiecare dimineaţă, în perioada 7 – 14 iulie, mii de oameni, majoritatea lor purtând tradiţionalele cămăşi albe cu eşarfe roşii, se adună pe străzile înguste ale oraşului medieval Pamplona pentru a participa la cursele de tauri ce sunt organizate de sute de ani.

La curse participă şase tauri de luptă (bravos), încadraţi de alţi şase tauri însoţitori (mansos), care se năpustesc liberi pe străzile oraşului.

Parcursul de 875 de metri se încheie în arena unde cei şase tauri bravos sunt ulterior ucişi în coride. Potrivit Crucii Roşii, cei 6 alergători răniţi duminică au fost spitalizaţi. Cei trei care au fost împunşi de tauri au suferit răni la nivelul braţelor şi picioarelor, iar viaţa lor nu este în pericol, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Cel puţin 16 participanţi şi-ai pierdut viaţa din 1911, dintre care ultimul în 2009. În 2018, 42 de alergători au fost răniţi, dintre care doi împunşi de coarnele taurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: