image
Sursa foto: captură video / Jurnal TV

Seară de caritate la Chișinău: Actori, artiști și prezentatori TV au îmbrăcat șorțurile de ospătari // VIDEO

Magia sărbătorilor de iarnă va umple și casele familiilor nevoiașe. Peste o mie de copii vor primi daruri de Crăciun, pe care le vor pregăti membrii Asociației „The Moldova Project”. Aceștia au organizat o cină caritabilă la un restaurant din Chișinău, pentru a-i îndemna pe oameni să-i sprijine pe cei care se confruntă cu lipsuri.

Pe post de ospătar au fost actori, artiști sau prezentatori TV, iar în cadrul evenimentului a avut loc și o licitație.

„Este lucru cert că sunt oameni care au nevoie de bani mai mult decât noi. Noi uneori ne lăfăim în foarte multă opulență și nu acordăm atenție părții vulnerabile. Acum nu mă dau eu mare samaritean, dar am acceptat tocmai din acest motiv. Dacă putem să susținem cumva această cauză - cu atât mai bine”, a menționat actorul Cătălin Lungu.

„Se pune accent pe bacșișul lăsat de oamenii de aici și noi ne-am propus un obiectiv astăzi - să strângem mai mulți bani decât la ediția pascală, adică ediția de datat trecută. La ediția precedentă s-au colectat, doar din bacșiș, banii din licitație și donații benevole, în jur de 63 de mii de lei. Astăzi ne-am propus 70 de mii. Am spus: 70 de mii de lei minim”, a spus Sergiu Beznițchi, prezentator Jurnal FM.

Cei invitați la cina caritabilă spun că astfel de evenimente reprezintă un bun prilej pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

Cu banii adunați în cadrul evenimentului caritabil „Serviți și dăruiți de Crăciun” vor fi procurate produse alimentare și lucruri de prima necesitate.

„Este un concept inedit, prin care noi încercăm să sensibilizăm lumea și să-i atragem să vină alături de noi în cadrul campaniei de iarnă. Proiectul de iarnă presupune animație, spectacole, multe dulciuri, distracție, cadouri, dar și produse alimentare pentru familiile social-vulnerabile din 37 de sate din Republica Moldova”, a explicat specialista în comunicare din cadrul „The Moldova Project”, Marina Afanas.

Noutăţile partenerilor

comentarii: