image
Sursa foto: captură video

O locuitoare din capitală, nemulțumită de ghereta din fața casei

Mai mulți ani în urmă au evacuat-o, iar acum o lună au reamplasat-o... în același loc. Este vorba despre o gheretă din centrul Chișinăului, care îi dă mari bătăi de cap unei locuitoare a blocului din preajmă.

Indignarea ei constă în faptul că toneta a fost lipită chiar de unul dintre geamurile apartamentului său, iar atunci când plouă, toată apa de pe acoperiș i se scurge în casă. Reprezentații Primăriei capitalei ne-au spus că ghereta va fi demontată dacă se va stabili că a fost instalată cu abateri. La fiecare ploaie, casa îi este inundată, se plânge femeia. Proprietara gheretei i-ar fi spus însă că are autorizație. Locuitoarea capitalei susține că, acum câțiva ani, în același loc, a mai fost o tonetă, instalată de același proprietar, dar a fost ulterior evacuată. Acum a scris o nouă plângere și a dus-o la Primărie, iar acolo i s-a spus să sune luni. Am întrebat-o pe vânzătoarea gheretei dacă are documentele necesare pentru activitate. Ea a scos mai multe hârtii, doar că nu ne-a permis să le examinăm. De asemenea, comercianta a refuzat să ne ofere datele de contact ale proprietarului tonetei.

Am sunat la numărul de telefon al firmei respective, pe care l-am găsit în internet, dar nu ne-a răspuns nimeni.

Precizăm că, în anul 2002, Departamentul arhitectură și urbanism al Primăriei Chișinău a examinat subiectul și a emis un act în care se spunea că ghereta trebuie să fie mutată în alt loc, deoarece se află lângă ferestrele unei încăperi locative. Despre acest lucru a fost informată Pretura Centru, se mai arată în document. L-am sunat de mai multe ori pe pretorul de sector, Pavel Rusu, însă el nu ne-a răspuns. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, ne-a declarat însă că plângerea Domnicăi Bakrev va fi examinată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: