image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // Ar fi racolat șase tinere și le-ar fi obligat să se prostitueze în Rusia; Trei bărbați din Telenești, reținuți

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 ani, originari din raionul Telenești, au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse în scop de exploatare sexuală. Aceștia ar fi racolat șase tinere prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație, pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existență erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, suspecții, în perioada anilor 2008 – 2014, urmărind scopul exploatării sexuale au racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care la momentul recrutării aveau vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani.

Fetele au fost transportate în Federația Rusă, orașul Moscova, unde au fost exploatate sexual-comercial, spun polițiștii.

Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație, pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existență erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5000 la 15.000 de ruble rusești.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, la 10 septembrie curent, cei trei suspecți au fost reținut în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora.

La fața locului au fost depistate și ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți.

De asemenea în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice.

Astfel, de la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare:150 de litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat tot în Federația Rusă.

Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum și pentru utilizarea mărcii comerciale străine și încălcarea regimului legal de aplicarea timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Telenești.

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 de ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și a identifica alte tinere exploatate de către bănuiți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: