image
Sursa foto: Getty Images

Fotbalistul care a renunțat la mașină pentru a merge cu transportul în comun: Ajută copiii din Africa

Neven Subotic este cunoscut în întreaga lume, însă nu numai pentru cariera sa fotbalistică. Ajuns la 30 de ani, fostul fundaș al Borussiei Dortmund impresionează și pentru ceea ce face în afara terenului.

Actualmente la Union Berlin, unde a ajuns în vară liber de contract, după experiența de la Saint-Etienne, Neven Subotic are un stil de viață diferit de cel al colegilor săi. Iar ultimul său gest i-a surprins pe mulți: a ales să-și vândă mașina, pentru că susține nu mai are nevoie de ea. Fundașul merge la antrenamentele echipei sale și la meciuri folosind transportul în comun.

Prezent în studioul ZDF, Subotic a dezvăluit că a renunțat la automobilul personal, pentru că a realizat că îi este mai ușor să ajungă la stadion cu un tren urban, iar drumul durează 45 de minute.

Neven Subotic nu este, nici pe departe, stereotipul fotbalistului din ziua de azi. Ajută copiii din Africa, ascultă muzică metal, iar acum a decis să renunțe la mașină și merge la antrenamente cu transportul în comun.

Puțină lume știe că fundașul, de două ori campion cu Borussia Dortmund sub comanda lui Jurgen Klopp (2010/2011 și 2011/2012), are o fundație prin intermediul căriea sprijină copiii din Etiopia. A construit școli, a găsit soluții pentru alimentarea cu apă în țara africană și își petrece vacanțele acolo.

Fotbalistul, care are dublă cetățenie, sârbă și germană, a afirmat în trecut că nu are nevoie de prea multe lucruri pentru a fi fericit și că nu este genul de om care să trăiască o viață luxoasă. Iar cuvintele sale sunt confirmate de fapte.

Fotbalistul de 30 de ani a revenit în Germania în vară, la nou-promovata Union Berlin, care ocupă locul 11 în clasament, după 13 etape.

"Suntem o adevărată echipă. Atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor. Nu avem nicio vedetă în echipă, avem caracter, iar asta este ceva special.", a spus Neven Subotic.

În ultima etapă, Union Berlin a pierdut pe terenul lui Schalke, scor 2-1, dar Neven Subotic nu și-a pierdut optimismul. "Ne facem treaba bine, pentru că suntem foarte concentrați. Obiectivul nostru este să rămânem în prima ligă și va fi ceva spectaculos dacă vom reuși asta.", a mai spus cel care a fost unul dintre preferații lui Jurgen Klopp la Borussia Dortmund.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: