image
Sursa foto: Privesc.eu

Sesiunea de toamnă a Parlamentului se încheie vineri; Filip, chemat la raport despre activitatea Guvernului

Sesiunea de toamnă a Parlamentului se încheie vineri, 14 decembrie. În cadrul ședinței va fi audiat premierul Pavel Filip care va prezenta plenului un raport despre activitatea Guvernului.

„Vom reveni ulterior la începutul lui februarie în sesiunea de primăvară, mai ales dacă vor fi urgențe. Luând în considerare că vom fi în plină campanie electorală, vom încerca să nu ne regăsim în plenul Parlamentului prea des pentru a nu folosi Parlamentul ca platformă pentru dezbateri și lupte politice”, a declarat speakerul Andrian Candu.

Și premierul Pavel Filip a anunțat miniștrii despre faptul că vineri trebuie să se prezinte la Parlament.

„Vestea excelentă este că vom prezenta raportul. Sâmbătă mergem cu toții la Târgul de Crăciun, astfel ca după raportul din Parlament să putem să ne odihnim”, a spus Filip.

Plenul Parlamentului urmează să confirme în funcție trei membri noi ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului: Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru. De asemenea, Parlamentul urmează să ratifice Declarația Comună referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică de Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia, precum și Acordul între părțile Convenției privind cooperarea polițienească în Europa de Sud-Est privind schimbul automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.

De asemenea, deputații vor dezbate proiectul Strategiei naționale de dezvoltare ”Moldova 2030”, modificările la Legea insolvabilității și Regulamentul de organizare și funcționare a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în redacție nouă.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: