image
Sursa foto: ukrinform.net

Ucraina, Georgia şi RM semnează un memorandum cu privire la teritorii pe care nu le controlează şi la contracararea Rusiei

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova au semnat un memorandum în vederea înfiinţării unei platforme interguvernamentale de schimb de experienţă în integrarea teritoriilor pe care Guvernele de la Kiev, Tbilisi şi Chişinău nu le controlează şi de contracarare a Rusiei, relatează Ukrinform, citat de News.ro.

„Ucraina, Georgia şi Republica Moldova au semnat un memorandum privind crearea unei platforme trilaterale interguvernamentale în vederea unui schimb de experienţă în integrarea teritoriilor necontrolate de guvernele lor şi a unei contracarări a Federaţiei ruse”, a anunţat serviciul de presă al Ministerului ucrainean însărcinat cu teritorii ocupate temporar şi persoane deplasate pe plan intern.

Documentul a fost semnat miercuri, la Tbilisi, de către vicepremierul moldovean însărcinat cu Reintegrarea Cristina Lesnic, ministrul ucrainean însărcinat cu teritoriile ocupate temporar Vadim Cernîş şi ministrul de stat georgian însărcinat cu Reconcilierea şi Egalitatea Civică Ketevan Ţihelaşvili.

Această platformă trilaterală furnizează un schimb de experienţă în domeniul drepturilor omului, contracarării propagandei Kremlinului şi războiului informatic. Ea analizează situaţia actuală şi evaluează eventuale riscuri.

Părţile au convenit, de asemenea, să faciliteze schimbul unor cunoştinţe şi competenţe relevante.

Ea stabileşte şi menţine legături cu persoane care trăiesc temporar în teritorii ocupate în estul Ucrainei - regiunea Donbas -, în regiunile georgiene ocupate Abhazia şi Osetia de Sud şi Transnistria moldoveană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: