image
Sursa foto: as.com

Florentino Perez caută fonduri pentru modernizarea arenei Santiago Bernabeu

Modernizarea arenei Santiago Bernabeu este una din prioritățile lui Florentino Perez de câțiva ani, dar până acum președintele lui Real Madrid a întâmpinat nenumărate probleme. Conform celor de la AS, care citează El Confidencial, Florentino Perez a început deja discuțiile cu mai multe companii importante care ar putea finanța proiectul de modernizare a arenei Santiago Bernabeu. Spaniolii scriu că președintele lui Real Madrid trebuie să obțină suma de 400 de milioane de euro.

International Petroleum Investment Company (IPIC) și Real Madrid ajunseseră la un acord și noul stadion ar fi trebuit să poarte numele companiei arabe, dar în contract exista o clauză conform căreia înțelegerea pică în cazul în care apar modificări semnificative ale proiectului. Compania din Emirate a exercitat acea clauză după ce Consiliul guvernamental al oraşului Madrid a anunțat că va permite modernizarea arenei dar doar ce planul va suferi modificări.

AS anunța în urmă cu două luni că lucrările ar trebui finalizate până în 2022, iar Santiago Bernabeu va beneficia de un acoperiș retractabil și de un hotel ultramodern. ''Va fi o transformare spectaculoasă a stadionului Santiago Bernabeu, una dintre imaginile emblematice ale oraşului nostru, pe care îl vom transforma într-unul dintre cele mai bune stadioane din lume'', declara Florentino Perez în urmă cu ceva timp. Rămâne de văzut însă cum se va finaliza situația, ținând cont că modernizarea legendarului stadion din Madrid a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani.

În 2015, justiţia spaniolă a blocat un prim proiect de modernizare prezentat cu un an înainte, care însă prevedea lărgirea suprafeţei stadionului pe spaţiul public prin construcţia unui hotel şi al unui centru comercial. Arena a fost inaugurată în 1947 şi în 1955 a primit numele legendarului preşedinte al clubului Real Madrid, Santiago Bernabeu, fiind apoi modernizat de mai multe ori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: