image
Sursa foto: ExpressPress.ro

Un mort şi opt răniţi în urma unui atac armat comis de doi elevi într-o şcoală din statul american Colorado

Doi elevi au deschis focul într-o şcoală din Highlands Ranch, statul american Colorado, ucigând un alt elev şi rănind alţi şapte, au anunţat autorităţile, care au precizat că cei doi suspecţi au fost arestaţi.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază la o şcoală de ştiinţe şi tehnologie din Highlands Ranch, o comunitate aflată la aproximativ 40 de kilometri sud de Denver.

Anchetatorii au mai comunicat că unul dintre suspecţi este adult, iar al doilea este minor, şi amândoi studiază la şcoala atacată, a declarat Anthony Spurlock, şeriful comitatului Douglas. Şeriful a precizat că cei doi nu erau cunoscuţi autorităţilor de aplicare a legii.

Oficialii americani au refuzat să comenteze asupra posibilelor motive ale atacatorilor, precizând că o anchetă a fost iniţiată în acest caz.

Atacul armat s-a produs la mai puţin de o luna după comemorarea a 20 de ani de la masacrul din Liceul Columbine, în Littleton, la aproximativ 8 kilometri de şcoala din Highlands Ranch. În 1999, doi elevi de la Liceul Columbine au împuşcat mortal 13 persoane, după care s-au sinucis.

Autorităţile au fost alertate după ce mai multe focuri de armă au fost trase în perimetrul şcolii, membri forţelor de ordine încearcă acum să identifice şi să localizeze suspectul sau suspecţii în acest caz, a transmis Biroul şerifului.

Potrivit unor surse citate de postul ABC News, două persoane au fost reţinute, iar autorităţile caută un al treilea suspect.

Holly Nicholson Kluth, un oficial din cadrul Biroului comitatului Douglas, a declarat că suspecţii în acest caz sunt adolescenţi, însă nu este clar dacă erau elevi la şcoala unde s-a produs incidentul.

Mai mulţi elevi au fost răniţi, a adăugat Kluth, fără însă să ofere detalii despre starea răniţilor. 

Zeci de agenţi de poliţie şi mai multe ambulanţe, maşini de pompieri şi vehicule ale forţelor de securitate sunt la locul unde s-a produs incidentul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: