image
Sursa foto: customs.gov.md

Piese auto și bijuterii în valoare de 600.000 de lei, ridicate de ofițerii vamali; Unde au fost depistate

Piese și accesorii auto ticsite într-un autocar de rută și bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint, comercializate ilegal într-un local din Chișinău, au fost depistate de către echipele mobile ale Serviciului Vamal.

În interval de doar câteva ore, ofițerii vamali au operat două rețineri de mărfuri fără acte de proveniență.

Primul caz a fost înregistrat în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, când o patrulă a echipelor mobile a oprit în trafic, pentru verificări, un autocar de pe ruta Odessa-Chișinău.

Acționând în baza analizei de risc, funcționarii vamali au dispus inspectarea minuțioasă a mijlocului de transport, motiv pentru care acesta a fost însoțit în zona de control vamal din proximitate.

Ca urmare a verificărilor, vameșii au constatat că autocarul a fost reutilat prin montarea unor construcții în podeaua salonului, din care au fost extrase peste 240 de accesorii și piese auto noi, valoarea cărora se estimează la 200.000 de lei.

A doua reținere a fost înregistrată într-un local din capitală, unde, conform informațiilor deținute, un cetățean moldovean comercializa bijuterii din metale prețioase, fără a avea acte confirmative. Ajunși la fața locului, funcționarii vamali au ridicat 1291 de bijuterii susceptibile a fi din argint, cu titlul 925, în valoare de circa 400.000 de lei, introduse în țară din Ucraina.

Conform procedurii legale, bunurile au fost reținute de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru expertiză și continuarea cercetărilor. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele implicate vor fi atrase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: