image
Sursa foto: FIFA, schimbări regulament

FIFA ia măsuri: Decizia care ar putea împiedica transferuri precum cel al lui Mbappe la PSG

FIFA discută noi modificări în regulament, în această perioadă. Printre subiectele propuse se numără și o schimbare care ar putea deveni istorică, dacă va fi adoptată: interzicerea împrumuturilor de jucători.

Prestigioasa publicație France Football, citată de digisport.ro, a anunțat, că forul mondial prezidat de Gianni Infantino discută de câteva luni o reglementare mai riguroasă a împrumuturilor de fotbaliști între cluburi.

Motivul este înmulțirea acestei proceduri, care a fost folosită și pentru “driblarea” fair play-ului financiar impus echipelor. De exemplu, Mbappe a fost transferat de PSG după folosirea acestei proceduri. În vara lui 2017, parizienii plătiseră deja 222 de milioane de euro pentru a-l lua pe Neymar de la Barcelona și l-au adus și pe Kylian Mbappe, de la AS Monaco. Cum cele 180 de milioane de euro pentru transferul francezului ar fi dezechilibrat iremediabil situația PSG-ului în privința fair-play-ului financiar și ar fi atras după sine sancțiuni care ar fi putut duce până la interdicția la transferuri sau chiar excluderea din cupele europene, șefii de pe Parc des Princes au găsit soluția: l-au împrumutat pe Mbappe până la finalul sezonului, cu obligația ca transferul definitiv să se opereze în această vară.

O altă măsură ar putea fi limitarea numărului de împrumuturi pe care le poate face un singur club. Exemplul lui Juventus este grăitor în acest sens - campioana Italiei din ultimii 6 ani a împrumutat doar în acest sezon 41 de jucători.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: