image
Sursa foto: bordergov.md

Un bărbat din Coasta de Fildeș a fost reținut în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera RM

Polițiștii de frontieră din Tudora au dejucat planurile unui tânăr care avea intenția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Originar din Coasta de Fildeș, acesta mai riscă o amendă penală pentru uz de fals în acte.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, fiind observant în timpul nopții, la o distanță de aproximativ 20 de m de la traseul tranzit Odesa – Reni.

Patrula mobilă a fost alertată de prezența unui necunoscut în zona de frontieră. Acționând după competență la scurt timp a reținut un cetățean străin.

Din cercetările preliminare s-a aflat că este în vârstă de 28 ani, originar din Coasta de Fildeș și era solicitant de azil pe teritoriul țării noastre.

Direcția de deplasare confirmă intenția acestuia de a traversa ilegal frontiera de est prin ocolirea punctului de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Audiat, bărbatul a comunicat că nu avea scopul de a încălca legislația națională și nu era în cunoștință de cauză că se afla în apropierea de frontiera.

Supus verificărilor suplimentare, s-a depistat asupra sa încă un permis de ședere care ar fi emis de autoritățile de drept italiene. Acesta s-a dovedit a fi fals, conform lipsei elementelor de protecție.

Mai mult, străinul nu era la prima abatere de acest gen, anterior a încercat că traverseze frontiera moldo-română prezentând un act neveridic.

În continuare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru a elucida circumstanțele și a identifica dacă mai sunt implicate și alte persoane. Bărbatul este reținut la sediul Direcția regional EST și riscă două pedepse penale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: