image
Sursa foto: Jurnal.md

Filat, din penitenciar, despre Plahotniuc și despre prețul de 2 milioane de euro pentru funcția de procuror general

Fostul premier Vlad Filat, ex-președinte al Partidului Liberal Democrat, spune că funcția de procuror general în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire. Declarațiile au fost făcute într-un interviu exclusiv pentru TV8.

Potrivit lui, înainte de formarea Alianței pentru Integrare Europeană 1, seara târziu, la el acasă au veni cei doi deputați, Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, și i-au spus că s-a decis vânzarea funcției de procuror general cu suma de 2 milioane de euro și că pretendentul era din partea lui Serafim Urecheanu, dar de fapt, din partea lui Vladimir Plahotniuc – Valeriu Zubco.

„Ei au încercat să împiedice această numire. Eu, după întâlnirea cu ei, am avut o discuție cu ambasadorul american care mi-a spus că este grav, dar „voi decideți”, a declarat Filat.

Fostul premier afirmă că relația cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc niciodată nu a fost una simplă. Potrivit lui, cei doi vedeau lucrurile diferit. Vlad Filat spune că el avea viziuni largi de guvernare, iar „adversarul” lui politic avea interese foarte înguste, de exemplu, să-și numească oamenii lui în diferite domenii care îl interesau.

Politicianul spune că nu avea frică de Plahotniuc „Dacă îmi era frică, pleacam din Republica Moldova încă după „Pădurea Domnească”, a menționat Filat.

Cât despre declarațiile pe care le promitea în ultimul său discurs de la tribuna Parlamentului, prin care urma „să sară în aer sistemul” Filat a afirmat că: „Ce transmiteam eu prin așa-numitul avocat Igor Popa ori nu ajungea acolo unde transmiteam eu mesaje, ori ajungeau în primă instanță la GBC, ori, un al treilea model de a stopa mesajele mele, cu argumentările de rigoare înainte de a transmite mesajul că nu trebuie să se ia în serios ceea ce transmit eu fiindcă am o anumită stare”.

Vlad Filat spune că dacă ar fi avut un alt avocat nu era să fie izolat. „Mă refer la o izolare totală în plan extern și în plan intern. Ei nu au urmărit arestarea mea, ei au urmărit eliminarea mea din activitatea politică, în rezultat, eliminarea Partidului Liberal Democrat pentru a prelua puterea în întregime”, a precizat politicianul.

Filat susține că „războiul” împotriva lui s-a început după ce a constituit o comisie guvernamentală privind situația pe piața media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: