image
Sursa foto: astanatimes.com

Vladimir Socor: Acum și următoarele tranșe ale FMI sunt sub un mare semn de întrebare

După ajutorul macrofinanciar anulat din cauza invalidării alegerilor din Chișinău, Republica Moldova riscă să rateze și asistența din programul cu Fondul Monetar Internațional, după votarea controversatei legi privind amnistia capitalului. Este opinia cunoscutului analist politic Vladimir Socor, de la Fundaţia Jamestown şi Eurasia Daily Monitor.

„Guvernarea RM conta și pe fondurile europene și pe cele ale FMI. Acum și următoarele tranșe ale FMI sunt sub un mare semn de întrebare. Deci guvernarea a înregistrat pierderi nete. E greșit să se creadă că guvernarea a compensat pierderea ajutorului UE cu tranșa de la FMI. A ieșit la iveală și mai mult contopirea PD a lui Plahotniuc cu însuși statul”, a declarat Socor în cadrul unei intervenții telefonice la Cabinetul din Umbră.

Expertul de la Fundaţia Jamestown s-a referit și la scrisoarea adresată UE, pe care și-au pus semnăturile mai mulți primari, majoritatea din PD, în care este atacată opoziția proeuropeană.

„Peste 700 de primari au trimis acea plângere caraghioasă la Bruxelles, plângându-se împotriva opoziției proeuropene. Antieuropenii se plâng în Europa contra europenilor. Câtă incompetență demonstrează această guvernare. Aspectul corupției este nelipsit și de aici. Știm că guvernarea a ridicat cu 50% salariile primarilor înainte de a-i mobiliza pe acești primari ca să trimită această jalbă la UE”, a adăugat expertul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: